5.jpg4.jpg6.jpg3.jpg2.jpg1.jpg

Berichten van de leden

 

Dit is een unieke reis waar u op een bijzondere manier kennis maakt met de Italiaanse keuken, de natuur en de gastvrijheid van de Piemonte.

Piemonte staat bekend als koning van de Italiaanse keuken, de witte truffels, Nutella, Barbaresco, Nebbiolo en de Barolo wijnen, Vermouth, Martini, Ferrero Rocher en nog veel meer. Deze culinaire tradities van Piemonte biedt onbeperkte mogelijkheden voor fijnproevers. Deze bijzondere reis staat in het teken van de bekende Slow Food beweging die hier haar basis heeft en er naar streeft om de culturele en traditionele keuken van Italië te behouden.

De reis zelf bestaat uit een vlucht en vier overnachtingen in het Albergo La Corte Albertina in Pollenzo (de bakermat van de Slow Food beweging) en een bijzonder culinair programma.

Het hotel waar we verblijven ligt praktisch tegenover de wijnbank van de Slow Food beweging in Pollenzo, die op zich weer centraal ligt in de regio waar we op onderzoek gaan met elkaar. We hebben daardoor het aantal reiskilometers zo beperkt mogelijk kunnen houden.

Tijdens de gehele reis laten we ons vergezellen door Annemieke Punte van Slow Food Twente, die Italiaans spreekt en steeds bij ons zal zijn om te vertalen, toe te lichten en ons te leiden. De onderdelen van het programma zijn gekozen op hun authenticiteit; als u zelf zou proberen dit te organiseren, zou u niet overal terecht kunnen, of zo achter de schermen kunnen kijken als bij deze gelegenheid.

Vertrek Amsterdam: donderdag 21 september 2017
Vertrek Milaan: maandag 25 september 2017

Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid van de kamers

Italië | Culinair genieten in Piemonte - 5 dgn

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam - Turijn / Milaan - Amsterdam
 • 4 hotel overnachting in Albergo La Corte Albertina
 • alle maaltijden genoemd in het programma
 • alle lunches genoemd in het programma
 • alle proeverijen
 • 1 fles olijfolie
 • alle in het programma genoemde vervoer en bagagevervoer

 

Niet inbegrepen

 • Bagagetoeslag 40,-
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Diner op de dag van terugreis
 • Bijdrage garantieregeling reisgelden (GGTO 15,-)
 • Reserveringskosten (15,-)

 rijs: 895,- per persoon

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te gaan, klik voor het gehele dagprogramma en reserveren op deze link:

https://www.natuurlijkreizen.nl/onze_bestemmingen/groepsreizen/italie__culinair_genieten_in_piemonte_-_5_dgn

 Donderdag 21 september 2017

Na aankomst op het vliegveld van Turijn vertrekken we met de bus naar het historisch centrum van Turijn. Wij krijgen hier een rondleiding van twee uur met een gids die u alles over deze bijzondere stad zal vertellen. Turijn (de hoofdstad van Piëmonte), werd vroeger "De deur naar Italië" genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen en de imposante kerken. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex (voormalige Fiat-fabrieken) nu o.a. een enorme ‘shopping mallmet de slow food supermarkt "eataly" en Pinacoteca. Ook belangrijke nationale musea, zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana, het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro, zijn een must om te bezoeken! Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de "Salone del Gusto ".  Na deze rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf te verkennen, we spreken een plek af waar we we elkaar later in de middag ontmoeten, uw bagage blijft veilig in de bus zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Aan het begin van de avond genieten we van een aperitivo in Turijn: een drankje met (meestal) een klein buffetje (appetizers), om de maag wat te vullen, alvorens we naar Polenzo rijden om naar het hotel te gaan.

Wij overnachten in Hotel Albergo La Corte Albertina, vlak bij het centrum van Polenzo en tegenover het koninklijke paleis waar de Slow Food Universiteit haar domicilie heeft. Aansluitend een eenvoudig diner in het hotel en dan lekker naar bed.

Het programma is inclusief:

 • -transfer naar het hotel in Polenzo
 • -rondleiding door gids in Turijn
 • -apperativo & diner

Vrijdag 22 september 2017: Ontdek Culinair Piemonte

Vandaag laten we u kennis maken met enkele families in Piemonte die los van elkaar op een unieke manier bezig zijn met de bereiding van voedsel. Vol passie wordt u (d.m.v. een kookworkshop en proeverijen) deelgenoot van de Piemontese keuken! Na het ontbijt gaan we eerst met de bus naar het plaatsje Caraglio waar we naar een bijzondere bufferboerderij gaan. Hier zien (en proeven we) het hele proces hoe mozzarella wordt gemaakt. Wij gaan hier genieten van een proeverij van verschillende soorten Mozzarella en andere Piemontese kazen.

Hierna rijden we door naar een ander bijzonder project waar we een kookworkshop volgen en alles leren over het vlees van de Piemontese koe. Na afloop eten we wat we hebben gemaakt (dus doe je best).

 Het programma is inclusief:

 • -transfer van/naar buffelboerderij en La Granda
 • -kaasproeverij
 • -kookworkshop met aansluitend diner

 Zaterdag 23 september: olijfolie en Bagna Cauda in Moncalvo

Na het ontbijt gaan we met de bus naar Moncalvo. Om uw “eventuele zonden” te overpeinzen bezoeken wij eerst het klooster van Sacro Monte di Crea. Dit klooster staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na dit bezoek gaan wij verder naar een bijzondere familie die het is gelukt is om op een hoogte van rond de duizend meter een olijfboomgaard op zetten.

Hier bezoeken wij de familie Veglio waar wij alles leren over de kleinschalige productie van olijfolie. Hoewel de familie Veglio één van de weinige olijfolie producenten van de Piemonte is, is hun olijfolie van zeer hoge kwaliteit. De familie heeft een grote liefde voor het vak en behalve olijven bieden zij ook een keuze aan excellente wijnen, hooggewaardeerde kazen en traditionele streekgerechten. Tijdens dit speciale programma proeft u natuurlijk hun producten maar tevens wandelt u met zoon Valentino door de olijvengaarden en helpt u eventueel mee met het oogsten van de olijven (afhankelijk van de oogsttijd). Tijdens deze workshop maakt u kennis met het typische streekgerecht Bagna Cauda dat bestaat uit Ansjovis, olijfolie en knoflook. Dit wordt voor de lunch samen met groenten als kardoen en koolraap geserveerd. Als aandenken krijgt u bij het vertrek een fles lekkere olijfolie mee.

 Het programma is inclusief:

 • -transfer van/naar het hotel in Turijn
 • -bezoek aan Sacro Monte di Crea
 • -bezoek aan olijfboomgaard
 • -lunch met typische Piemonteese gerechten
 • -flesje olijfolie

Aanvang programma: 08:30 uur
Verwachte terugkomst 20:30 uur

Zondag 24 september: truffels en wijn in "de Langhe"

Na het ontbijt stappen we weer de bus in voor een mooie dag die volstaat van wijnen, truffels en andere lekkerheden. In de ochtend gaan we op bezoek bij een heuse truffelprofessor. Op zijn boerderij vertelt hij u alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de "trifulau" en zijn truffelhond gaat u zelf op zoek naar truffels. Na deze truffelervaring gaan we genieten van een bezoek aan het befaamde wijnhuis Castello di Verduno waar we een rondleiding (met proeverij) door de wijnkelders hebben georganiseerd en aansluitend genieten van een heerlijke lunch in hun befaamde restaurant. Na dit truffel, wijn en eet avontuur is het tijd om de benen te strekken en Alba te bezoeken. In de maand oktober kunt u hier de internationaal beroemde truffelmarkt vinden maar nu hebben we alle ruimte om deze mooie stad waar ook de Ferrerofabriek staat te bezoeken.

Wat is Italië zonder pizza, daarom gaan we ’s avonds naar een bijzondere pizzeria waar we een traditionele houtoven-pizza eten en heeft u aansluitend de tijd om nog even in stijl door Polenzo te flaneren, of zoals de Italianen het noemen: “Fare bella figura.

 Het programma is inclusief:

 • -transfer van/naar het hotel in Polenzo
 • -bezoek aan het befaamde wijnhuis Castello di Verduno
 • -lunch bij Cestello di Verduno
 • -uitleg over truffels en truffels zoeken
 • -bezoek aan Alba
 • -pizza

Aanvang programma: 08:30 uur
Verwachte terugkomst 20:30 uur

Maandag 25 september: De Grappa, altijd als afsluiting....

Na het ontbijt in ons hotel wordt de bagage in de touringcar geladen en gaan we op pad naar een grappa distilleerderij in de buurt van Alba. De Montanaro Grappa is beroemd in Piemonte voor zijn kwaliteit en historie. Uiteraard kunt u ook hier weer proeven..

We genieten nog van een lichte brunch (aperi-pranzo: lokale gerechtjes met wijn, vermouth en grappa) en gaan dan op weg naar Torino Caselle Airport voor de terugreis.

Met vlucht KL2107 vertrekken we om 15:20 uur naar Amsterdam, waar we rond 19:30 uur zullen aankomen.

 Het programma is inclusief:

 • -transfer van het hotel naar de Grappa distilleerderij
 • -rondleiding en uitleg over het proces van grappa maken
 • -lunch
 • -transfer naar vliegveld Turijn

 N.B. Programma onder voorbehoud. De mogelijkheid bestaat dat we i.p.v. Turijn vliegen naar/van Milaan

  

Persbericht  

Gastronomie van Hollandse bodem in boek From Farm to Fork in the Netherlands

 Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (***) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot nummer 1 van The World's 50 Best Restaurants.

 Massimo Bottura: “Verloochen je cultuur niet als je bezig gaat met eten. Het gaat om het product, het verhaal, de historie, de mensen en de ambacht achter het product. Pas dan, kan je een goed gerecht maken en zeggen dat het Nederlandse gastronomie is.”

 De Nederlandse keuken

Tijd voor een nieuw boek, aldus uitgeversduo Nico Dingemans en Mariëlle Leussink, schrijver en vormgever. Samen met de top van gastronomisch Nederland en fotograaf Jan Bartelsman brengt het duo het verhaal van boer tot bord in alle 12 provincies in beeld. From Farm to Fork in the Netherlands is de zeer toepasselijke naam van deze culinaire publicatie.

 Van Boer tot Bord

Meer dan twintig bekende (sterren)chefs uit alle Nederlandse windstreken zoals Jarno Eggen**, Edwin Vinke**, Soenil Bahadoer**, Joris Bijdendijk en Jonathan Karpathios koken met gezonde streekproducten van eigen bodem. Het boek met (h)eerlijke oer-Hollandse signatuurgerechten en recepten zet de Nederlandse Gastronomie internationaal op de kaart. Een must voor iedereen die van Holland houdt.

 

 

 

The Making of

Dingemans en Bartelsman nemen de lezer de komende maanden mee op een culinaire reis door Nederland. Via Facebook en Twitter geven zij de lezers een kijkje achter de schermen bij de chefs en de boeren die zij fotograferen en interviewen voor het boek.

 Nico Dingemans : “We worden enorm gesteund door bijzondere partijen zoals NBTC - Holland Marketing, HotelloTOP, Euro-Toques Nederland, Gastronomie Jaarbeurs Utrecht, Horecava RAI Amsterdam en vele experts uit de culinaire wereld. Wij merken aan alles dat de trots op het Nederlands product en ons culinaire niveau toeneemt.”

 De complete line-up van chefs is te vinden op de website. Het boek wordt medio november 2016 in de boekwinkel verwacht.

 

  

 


 

 

De passie en missie van een kok

Gerard Kooiker wil met kookboek vooral in langjarige praktijk in De Holtweijde opgedane kennis overdragen.

DOOR ALPHONS WEIERINK, Bron TUBANTIA 24-11-2015

ROSSUM

Hij presenteert verschillende chocolaatjes bij de koffie. Zelfgemaakt. Voor Gerard Kooiker is dat vanzelfsprekend. Want de voormalige chef-kok maakt in zijn keuken in Rossum alles zelf. Van voor- tot nagerecht en van dressing tot mayonaise. En allemaal uit zijn hoofd, op gevoel en bovenal met verse producten. Hij knikt: "Puur koken, dat is mijn passie en mijn missie."

Dat deed de 60-jarige Gerard Kooiker ruim 37 jaar als chef-kok bij hotel De Holtweijde. Samen met eigenaar Jan Leurink beleefde hij er gloriejaren. Hij kookte er geregeld voor oud-premiers als Ruud Lubbers en Wim Kok, ministers waren er kind aan huis en namen letterlijk een kijkje bij Kooiker in de keuken en de twee paarse kabinetten namen afscheid in De Holtweijde.

In 2010 trok hij in Lattrop de deur achter zich dicht en begon aan de verwezenlijking van een langgekoesterde droom: een kookstudio bij huis, Kooiker Cuisine. De voormalige zandbak van de kinderen en de garage werden omgetoverd tot een culinair heiligdom waar hij met veel plezier en enthousiasme gasten ontvangt voor private dinners en met grote bezieling probeert hen wat van zijn boodschap mee te geven.

En voor wie het allemaal nog een keer wil naslaan en de lekkere gerechten thuis wil (na)maken; volgende week maandag verschijnt er een boek over de kok Gerard Kooiker. De simpele titel: Kooiker Kookt. Met daarin van alles over koken. Van uiteenlopende recepten tot praktische tips, van gesprekken met leveranciers van streekproducten tot een kijkje in de groothandel, maar bovenal met mooie verhalen en anekdotes uit zijn werkzame leven en zijn visie op koken.

Kooiker laat er geen misverstand over bestaan, van hem had een boek absoluut niet gehoeven. "Niemand zit te wachten op het zoveelste kookboek", zei hij ooit. Maar auteur en vriend Fred Veldman en zijn vrouw Paulien trokken hem over de streep. Onder het motto: Het zou jammer zijn als jouw kennis verloren ging.

Het vuur van zijn 'kachel', zoals hij zijn kookeiland met vier gaspitten noemt, brandt deze maandagmorgen al vroeg. Op het vuur een enorme pan waarin Gerard Kooiker elke dag bouillon trekt. "Als deze pan niet opstaat, ben ik niet goed te pas." Met een schuimspaan roert hij erdoor. Hij snuift de geur op en lacht. Wat erin zit? "Kalfshakken en wat rundvlees. De draaiende delen van de botten, zeg ik altijd: knieën, ellebogen en hakken. Daar zit, vanwege de gelei, de meeste kracht in. Allemaal, puur natuur."

Kooiker werkt niet met 'pakjes' om saus te maken of met smaakversterkers. "Als ik mayonaise nodig heb, maak ik die ter plekke. Zo makkelijk. Maar moet je de gezichten van de meeste mensen zien. Dat dát kan. Als ze het geproefd hebben, zijn ze meteen verkocht. Dat willen ze thuis ook doen."

En daar gaat het Gerard Kooiker ook om: kennisoverdracht. "Ik neem ze mee in mijn wereld, ik geef het voorbeeld en de ingrediënten, in de hoop dat het beklijft en dat ze het navolgen. Want koken is immers zoveel meer dan alleen maar gauw even een gerecht bereiden. Koken is voor mij een manier om van het leven te genieten. De beleving van een gevoel. Dat is een kwaliteit."

Vers is voor Kooiker het toverwoord. Qua ingrediënten - zoveel mogelijk authentiek en streekproducten - en qua bereiding; als het kan ambachtelijk. "Dat is veel gezonder en lekkerder dan uit een pot of een pakje. Daar zit alleen maar zout bij, als smaakversterker. Maar ik vind dat juist smaakverpestend."

Gelukzalig

Kooiker weet als geen ander dat vers koken meer tijd kost. Hij knikt. "Dat moet dan maar. Als ik ze maar kan overtuigen dat het gezonder én lekkerder is." Hij ziet de gezichten voor zich van zijn gasten in zijn Rossumse keuken die voorzichtig van een door hem bereid vers gerecht proeven. Eerst wat afwachtend, maar dan gelukzalig als de smaak doordringt. Daar doet Gerard Kooiker het voor. "Er gaat vaak een hele wereld open voor de mensen."

Hij is autodidact, noemt zichzelf een selfmade kok. Kooiker was amper 18 jaar toen Jan Leurink hem in de keuken van hotel De Kuiperberg in Ootmarsum oppikte toen hij met De Holtweijde in Lattrop begon. Hij pakte met beide handen de kans en vrijheid aan die Leurink hem gaf om zichzelf te ontwikkelen.

Kooiker kocht en koopt alle producten voor de keuken zelf. "Ik wil proeven, ruiken en voelen wat ik koop." Recepturen op papier had hij nooit. Ja toch wel, één. "Koningin Beatrix bezocht in de jaren '90 Borne en ik moest voor Jan Leurink daar de lunch verzorgen. Toen Beatrix in de hofauto wilde stappen, draaide zij zich om en vroeg of ze het recept kon krijgen van 'die overheerlijke bouillon' die ze had gehad bij de lunch. Ja, die heb ik maar op papier gezet."

'Koken is meer dan alleen maar gauw even een gerecht bereiden Het is een manier van leven'

 

 

 

  

Deze site maakt gebruik van cookies. Wilt u meer weten? Bekijk ons cookiebeleid

Op deze pagina vind je meer informatie over wat cookies precies zijn, welke cookies op deze site worden gebruikt en hoe je invloed op cookies kunt uitoefenen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een stukje tekst dat door een webserver aan een bezoekende browser wordt gegeven, in de hoop en verwachting dat de browser dat bij een vervolgbezoek teruggeeft.

De cookie is een aanvulling op de HTTP-specificatie. Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: het regelt de communicatie tussen een webserver en een browser. Het is echter niet ontworpen om opeenvolgende paginabezoeken als één geheelte zien. Daardoor is het niet zonder meer mogelijk om gegevens of instellingen bij een vervolgbezoek weer terug te halen.

Om dat toch mogelijk te maken zijn in 1997 de cookie en de set-cookie-headers voor HTTP geïntroduceerd. Deze specificatie is voor het laatst in April 2011 bijgewerkt en gaat momenteel door het leven als RFC 6265 HTTP State Management Mechanism.

Hoe werken cookies?

In tegenstelling tot wat politici nog wel eens beweren, zijn cookies zelf geen programmaatjes en ook geen bestanden, en wordt er technisch gezien niets door de webserver op de computer van de bezoeker opgeslagen. Dat laatste kan de browser volledig zelf beslissen. Uiteindelijk worden cookies vaak wel opgeslagen als een bestand, maar een webserver kan een browser niet dwingen om cookies daadwerkelijk op te slaan of bij een later bezoek terug te geven.

Een cookie is altijd aan een specifiek domein of subdomein gebonden. Voorbeelden van een domein en een subdomein zijn respectievelijk twentse-aak.nl en gathering.twentse-aak.nl.

Cookies worden dus alleen naar hetzelfde domein teruggestuurd, als waar ze vandaan komen. Je weet daardoor zeker dat alleen de servers van twentse-aak.nl de cookies ontvangen die eerder via twentse-aak.nl werden verkregen.

Een belangrijk punt van cookies is dat ze bij elk http-request kunnen worden ontvangen en dat alle bekende, relevante cookies bij elk request worden meegestuurd. Dat geldt dus ook voor de requests waarmee afbeeldingen, javascript- en css-bestanden voor een webpagina worden opgevraagd. Uiteraard wordt ook dan de domeincontrole toegepast.

First-party cookies

Cookies die je voor hetzelfde domein krijgt als dat je bezoekt, worden first-party cookies genoemd. Bij het bekijken van deze pagina zijn de cookies van twentse-aak.nl dus first-party cookies.

Third-party cookies

Het is ook mogelijk dat een website elementen van derde partijen bevat. Bekende voorbeelden zijn embedded video's, advertenties en social-mediaknoppen. Als met deze elementen vanaf hun eigen servers cookies worden meegestuurd, worden dat third-party cookies genoemd. Het is daardoor mogelijk dat je bij een bezoek aan twentse-aak.nl third-party cookies voor Facebook.com, Youtube.com en andere websites van derden krijgt.

Door de werking van HTTP en de beveiliging rond cookies is het voor de betreffende first party - in ons voorbeeld dus twentse-aak.nl - niet mogelijk om op het meesturen van third-party cookies invloed uit te oefenen.

Wat voor andere opslag is er voor websites?

Naast cookies zijn er sinds 1997 nog meer mogelijkheden van opslag bij de browser ontstaan. Aangezien twentse-aak.nl hier nauwelijks gebruik van maakt, worden ze alleen even kort aangestipt.

Flash-applicaties hebben een eigen vorm van cookies, vergelijkbaar met die voor HTTP. Behalve voor gebruikersvoorkeuren in de video-player doet twentse-aak.nl verder niets met dit soort cookies.

Html5 local storage is een recente ontwikkeling. Webapplicaties kunnen hier gebruik van maken om - in vergelijking met cookies - vrij grote hoeveelheden data op te slaan. Vanwege de beperkte ondersteuning in browsers maakt twentse-aak.nl hier maar zeer beperkt gebruik van.

Waar worden cookies op twentse-aak.nl voor gebruikt?

Met cookies is het mogelijk om bij vervolgbezoeken informatie uit eerdere bezoeken terug te halen. Dit wordt in de praktijk onder meer gebruikt om bij te houden dat je bent ingelogd, dat je bepaalde instellingen hebt gemaakt en dat je bepaalde site-elementen eerder hebt gezien. Cookies die het functioneren van de site aan jouw wensen aanpassen, heten functionele cookies.

Daarnaast kunnen cookies ook gebruikt worden de site te laten weten dat een bezoeker eerder is langsgeweest. Met dergelijke informatie kunnen statistieken over het gebruik van de website worden verzameld. Een bekend voorbeeld is Google Analytics. Hierbij wordt alleen met geanonimiseerde statistische informatie gewerkt die door ons wordt gebruikt om de werking van de site te analyseren en verbeteren.

Informatie over je bezoekgedrag kan ook gebruikt worden om advertenties op je interesses af te stemmen. twentse-aak.nl gebruikt daarvoor alleen geanonimiseerde informatie over pagina's die je eerder op twentse-aak.nl hebt bezocht.

De bezoekersprofielen die met behulp van cookies worden opgesteld, zullen nooit met derden worden gedeeld en worden alleen gebruikt om de kwaliteit en de relevantie van twentse-aak.nl te verbeteren.

Welke cookies plaatst twentse-aak.nl?

Hieronder vind je een overzicht van de first-party cookies die twentse-aak.nl plaatst of laat plaatsen.

Niet-functionele cookies
CookienaamDoel
__utma, __utmb, __utmc en andere __utm-cookies

Cookies die Google Analytics gebruikt voor het bijhouden van bezoekersstatistieken.

wt3_eid, wt3_sid

Cookies die Webtrekk gebruikt voor het bijhouden van bezoekersstatistieken.

Welke cookies kunnen anderen plaatsen bij een bezoek aan twentse-aak.nl?

twentse-aak.nl is een grote community. Gebruikers kunnen onder meer reacties onder artikelen en op het forum plaatsen, productbeoordelingen schrijven, aan- en verkoopadvertenties plaatsen en blogs openen.

Bij ieder van die activiteiten kunnen gebruikers desgewenst afbeeldingen en video's van derden opnemen. Voor ieder van die afbeeldingen en video's kunnen 3rd-party cookies geplaatst worden, buiten het medeweten en de medewerking van twentse-aak.nl om. Daarnaast plaatst ook twentse-aak.nl regelmatig content van derden.

Omdat er erg veel partijen in deze wereld samenwerken, is het niet mogelijk om een volledige lijst van mogelijke domeinen te geven, maar hieronder sommen we op van welke aanbieders je eventueel een cookie zou kunnen ontvangen.

Aanbieder / UrlDoel
Facebook, Google +1, LinkedIn, TwitterSocial Media buttons op diverse plaatsen op twentse-aak.nl. Met cookies wordt bijvoorbeeld bijgehouden of je al op de Facebook-knop 'Like' hebt gedrukt.
Youtube.com en diverse andere videohosters.Bij video's die door gebruikers en medewerkers van twentse-aak.nl zijn geplaatst, worden vaak cookies geplaatst. De bekendste videohoster is Youtube, maar er zijn er veel meer.
Diverse afbeeldingenhostersBij door gebruikers geplaatste afbeeldingen kunnen cookies worden geplaatst. Bekende afbeeldingenhosters zijn Flickr, Facebook en ImageShack.

Welke overige opslag gebruikt twentse-aak.nl?

De video-player van twentse-aak.nl gebruikt flash-cookies voor het bewaren van instellingen, zoals de voorkeuze voor HD-video en het ingestelde volume.

Bevatten de cookies van twentse-aak.nl informatie over wie ik ben?

Nee. Je naam, leeftijd, geslacht en andere persoonlijke gegevens, voor zover je die op twentse-aak.nl hebt ingevuld, worden nooit in een cookie opgeslagen.

Waarom vraagt twentse-aak.nl geen toestemming voor het plaatsen van cookies?

Op dit moment vraagt twentse-aak.nl je nog niet om een opt-in voor niet-functionele cookies, ook al moet dat volgens de wet wel. Hier zijn we ons van bewust. De impact van een dergelijke toestemming voor zowel gebruikers als onze adverteerders is echter niet gering, bovendien is nog veel niet duidelijk - bijvoorbeeld hoe om te gaan met cookies die via embedded content worden geplaatst, en hoe niet-Nederlandse partijen aan de wet gehouden worden. twentse-aak.nl volgt hierin de marktontwikkelingen nauwgezet en zal verdere maatregelen treffen zodra dit door ons nodig en passend wordt geacht.

Hoe kan ik cookies weigeren?

In je browser kan je instellen welke cookies moeten worden geaccepteerd. Je kunt alle of alleen bepaalde cookies weigeren. Raadpleeg hiervoor zo nodig de helpfunctie van je browser.

Wel kun je, indien je bepaalde cookies weigert en/of verwijdert, mogelijk niet alle functionaliteit van twentse-aak.nl gebruiken. 

Het gedrag van cookies van advertentienetwerken kan op youronlinechoices.com worden ingesteld.